23948sdkhjf

Havyard skal bygge enda en vindfarm-båt

Havyard opplyser tirsdag at de skal bygge sin åttende servicebåt for vindfarm. Det er ESVAGT som har bestilt fartøyet.

Når den nye båten står ferdig første kvartal 2021, vil Havyard ha bygget åtte service-båter for vindfarm-selskapet ESVAGT. I en pressemelding fra Havyard heter det at selskapet nå må karakteriseres som en av de største leverandørene av vindfarm-servicebåter.

Salgsansvarlig hos Havyard Design & Solutions, Gisle Vinjevoll Thrane, sier at det nå er en økende interesse for offshore-vindkraft både i Europa og andre steder i verden.

- Vindfarmene offshore blir bygget lenger og lenger unna kysten, og dette øker behovet for spesialfartøy knyttet til vindfarmene, sier han.

- ESVAGT er svært godt posisjonsert i dette markedet, og etter et langt samarbeidet er vi i stand til å levere unike sercvice-fartøy som både møter kravene til vår forbruker og deres klienter, sier Vinjevoll Thrane videre.

Det nye fartøyet har et Havyard 831 L SOV-design, og skal operere ved vindfarmen Moray East i britisk sektor. Fartøy-modellen er bygget for å kunne frakte personell komfortabelt og effektivt fra fartøyet til vindturbinen til havs – under utfordrende værforhold.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.069