23948sdkhjf

Oppdrettsrigg med støtte fra staten?

En ny millliardrigg er det Salmar vil bygge – med statsstøtte.

Ifølge Dagens Næringsliv, er byggekostnaden i forbindelse med riggprosjektet anslått til halvannen milliard kroner. Mye av dette skal dekkes inn av statsstøtte.

Oppdrettsselskapet hadde i utgangspunktet søkt om 16 utviklingstillatelser i forbindelse med riggsprosjektet, og i november fikk til tillatelse til åtte av Fiskeridirektoratet.

Tillatelsene må ha banebrytende teknologi som ett av flere kriterier for å bli godkjent, og de kan også omgjrøes til ordinære oppdrettstillatelser mot et gebyr. DN anslår at dette vil ha en netto markedsverdi på nærmere 1,4 milliarder kroner.

– I en pressemelding går det fram at Salmar og datterselskapet Mariculture, som står for selve søknaden, at de vil gå i videre dialog med direktoratet for å avklare nærmere betingelser og målkriterier.

I samme pressemelding fra Salmar og Mariculture går det fram at de har forståelse for at det skaper usikkerhet når tildelingen fra staten for såpass mye av kostnadene. Samtidig sier selskapene at de må ha finansiering for resten og at det vil koste mer enn 300 millioner kroner bare å fø opp fisken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.343