23948sdkhjf

Dykker i alvorlig nesten-ulykke – daglig leder siktet

Politiet har tatt ut siktelse mot en daglig leder i et dykkerselskap etter en dykkerulykke i 2016. En dykker holdt på å havne i propellen på en båt, men slapp uskadet fra ulykken.

Det var danske Per Uldam Nielsen som under et dykkeoppdrag innaskjærs i Nordland i 2016 holdt på å bli dratt i en propell. Bare hell førte til at han ikke ble alvorlig skadet eller det som verre er. I ettertid har dykkeren skiftet beite, og blitt smedlærling i hjemlandet. Men han er fortsatt interessert i dykking.

Etter ulykken i 2016 gikk han hardt ut mot det han kalte cowboy-tilstander i dykkebransjen her i landet. NRK lagde tidligere i høst en reportasje om ham.

Nå har politiet i Nordland tatt ut siktelse mot daglig leder av dykkerselskapet med bakgrunn i at han skal ha brutt arbeidsmiljøloven under særlig skjerpende omstendighet, skriver NRK.

Ulykken skjedde da et serviceteam på fire personer skulle bore hull til fjellbolter under vann. «Under oppdraget ble en dansk dykker dratt opp fra 16 meters dyp etter dykkerslangen, og havnet nesten i propellen på servicebåten da mannskapet startet hovedpropellen», skriver NRK. I siste liten klarte man å stanse propellen.

Politiet har vurdert hendelsen det dithen at det var fare for liv og helse, og fortsetter etterforskning av saken.

Den daglige lederen i dykkerselskapet er overrasket over siktelsen, og ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK. Men han har tidligere sagt at selskapet vurderte det sånn at teamet var godt skikket til det arbeidet som skulle utføres.

Ifølge en undersøkelse som Industri Energi har gjennomført, er det mange dykkere som oppgir å ha vært i farlige situasjoner. NRK skriver at fagforbundets undersøkelse avdekket at 57 prosent har vært i situasjoner de har fryktet for liv og helse, og hele 92 prosent forteller at de har hørt om dykkere som har vært i slike situasjoner.

Den daglige lederen Industri Energi sier at det går kaldt nedover ryggen på ham når han leser disse tallene og hører om skremmende episoder. Dykkerne i Industri Energi jobber med alt fra havbruk til anlegg og rigg.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096