23948sdkhjf

LMG skal designe for Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet planlegger et nytt kystforskningsfartøy og det skal designes av LMG Marin.

Det ble tidligere i år utlyst en åpen anbudskonkurranse på design av ny Kystforskningsfartøy, og denne ble vunnet av LMG Marin. Designkontrakt ble signert med Havforskningsinstituttet om bord i deres siste nybygg «Kronprins Haakon» denne uken.

-Vi er svært fornøyd med å få Havforskningsinstituttet som kunde – en av de markante rederier i Bergensområdet», uttaler daglig leder i LMG Marin, Torbjørn Bringedal.

-Dette har vi jobbet hardt og lenge for å oppnå – og vårt fokus på å forstå kundens behov, skissere et godt tilpasset konsept, og invitere kunde inn i en involverende prosjektgjennomføringsmodell frem til endelig produkt – viser seg som ofte før å være gjensidig beste løsning, fortsetter han

Fartøyet kan karakteriseres som en kompakt multifunksjonell forskningsplattform som er godt tilpasset de ulike brukergruppenes behov, det være seg operasjoner som tråling, dykking, ROV operasjoner, laboratoriearbeid, undervannskartlegging m.m. Fartøyet vil bli rundt 35 meter langt, skal være innenfor 500 bruttotonn, fartsområde «Liten Kystfart» og vil ha en underbringelse på 14 personer.

-Vi håper verftsindustrien finner prosjektet interessant når våre tegninger i sin tid skal brukes som basis for å bygge båt, og vi vil legge oss ekstra stramt i selene for å forme et flott fartøy da det høyst sannsynlig vil bli ofte å se i våre lokale farvann, avslutter Bringedal.

Kilde: Pressemelding fra LMG

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095