23948sdkhjf

To nye avslag fra Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet har i dag avslått Offshore Salmon AS sin søknad om syv utviklingstillatelser til konseptet «Avalon». Direktoratet har også avslått søknaden fra Roxel Aqua AS om 14 utviklingstillatelser til konseptet «Octopus».

Fiskeridirektoratet skriver i sitt avslag på «Octopus»-konseptet at det er svakheter ved trengesystemet i konseptet, og de finner at søknaden er mangelfull når det gjelder løsningen for uttak av slaktefisk.

«Uttak av slaktefisk er en avgjørende del av driften av anlegget og den mangelfulle dokumentasjonen på dette punktet svekker ytterligere gjennomførbarheten av prosjektet. På bakgrunn av manglende dokumentasjon av viktige elementer for både konstruksjonsmessig- og driftsmessig gjennomførbarhet er det etter Fiskeridirektoratets vurdering ikke dokumentert at konseptet er realiserbart, eller kan innebære forbedring sammenlignet med eksisterende teknologi», heter det i uttalelsen fra direktoratet, som dermed mener at konseptet ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon».

For Offshore Salmon mener Fiskeridirektoratets blant annet at konseptet er mangelfullt dokumentert. og at «søker dermed ikke har godtgjort at konseptet AVALON er verken er konstruksjonsmessig eller driftsmessig realiserbart».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079