23948sdkhjf

Fikk illebefinnende på redningsskøyta

Siste nytt er at føreren av redningsskøyta "Idar Ulstein" fikk et illebefinnende og at det var årsaken til at fartøyet gikk på land i stor fart.

Et naust ble gjort til pinneved da redningsskøyta Idar Ulstein gikk på land utenfor Ålesund torsdag. Nå melder Redningsselskapet at det er store skader på fartøyet.

Fredag melder Redningsselskapet at føreren av båten fikk et illebefinnende og at det førte til at båten kjørte på land og forårsaket skade på både båt og på et naust.

Det var ved 12.30-tiden torsdag at politiet fikk melding om at redningsskøya Idar Ulstein hadde gått på grunn i Haram på Sunnmøre. Alle nødetater rykket ut.

Der fant de redningsskøyta Idar Ulstein på land. Et naust var gjort om til pinneved i sammenstøtet.

Da redningsskøyta ble hevet bort fra ulykkesstedet torsdag kveld ble det klart at Idar Ulstein hadde fått store skader. NRK melder tidlig fredag morgen at den skadde redningsskøyta er nå på en kranlekter og er fraktet til Ålesund hvor det skal avgjøres hva som skal skje videre. Det er foreløbig uvisst hva som gjorde at båten plutelig endret kurs og kjørte på land i høy fart

Ifølge NRK skal redningsskøyta ha vært ute på et dykkeroppdrag, og på vei tilbake da ulykken skjedde. Det var tre personer om bord i fartøyet, men ingen av dem ble alvorlig skadet.

Redningsselskapet karakteriserer ulykken som alvorlig, og at de nå har fokus på å ta vare på de involverte. Det ble lagt ut lenser for å begrense oljesøl i sjøen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094