23948sdkhjf

Får ikke bygge «Egget»

Det blir ikke noe av stålbygget «Egget» til Marine Harvest – i denne omgang.

Det går fram av vedtak fra Fiskeridirektoratet som ble gjort kjent fredag. Marine Harvest hadde i utgangspunktet sendt en annen søknad om å få bygge «Egget», men fikk avslag. En ny søknad ble sendt inn der de forespurte om de kunne få bygge «Egget» i stål i stedet. Marine Harvest ønsket en prinsippavklaring fra direktoratet på om tilsagnet vil kunne endres slik at bruk av stål utgjør et akseptabelt materialvalg.

Svaret fra direktoratet er at en slik endring som beskrevet i henvendelsen fra selskapet vil kreve en ny søknad, men skriver i avklaringsnotatet at siden fristen for nye søknader er gått ut, får ikke Marine Harvest lov å bygge «Egget» i stål.

Fiskeridirektoratet kunngjorde flere resultater på søknader på tillatelser sist fredag. Blant annet fikk Mariculture delvis avslag på sin gigantmerd «Smart Fish Farm». Det ble søkt om 16 utviklingstillatelser, og direktoratet skriver at de vil gå videre med behandlingen av åtte av søknadene.

«Med investeringskostnader på 1 458,7 millioner kroner anser Fiskeridirektoratet at en tildeling av åtte tillatelser bør kunne gi tilstrekkelig lønnsomhet til at prosjektet kan gjennomføres», heter det blant annet i vedtaket fra direktoratet.

Direktoratet omgjør delvis sitt eget tidligere vedtak på en klage fra Lerøy, som hadde søkn om ni utviklingstillatelser for konseptet Pipefarm, men direktoratet gikk videre med behandling av søknaden med sikte på å tildele én tillatelse på inntil 450 tonn maksimalt tillatt biomasse, skriver ILaks.

I vedtaksbrevet fra direktoratet heter det at «Fiskeridirektoratet omgjør delvis eget vedtak om delvis avslag av 19. januar 2018, og avslår søknaden fra Lerøy Seafood Group ASA hva gjelder 6.120 tonn maksimalt tillatt biomasse (MTB) av en omsøkt MTB på 7.020 tonn, jf. laksetildelingsforskriften § 28b. Fiskeridirektoratet vil i tråd med det som fremgår over gå videre med behandling av søknaden oppad begrenset til 900 tonn MTB».

Til sist har direktoratet avslått en søknad fra Searas om 12 utviklingstillatelser for prosjektet «Flytende RAS-anlegg for fiskeoppdrett i Fjord – RASF». Fiskeridirektoratet mener konseptet ikke oppfyller vilkåret om «betydelig innovasjon».

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.268