23948sdkhjf

Fregatt til 4 milliarder med kraftig slagside

Fregatten, som i natt var involvert i en kollisjon med et tankskip, fikk ved 10.30-tiden ytterligere slagside.

Dette viser direktebilder fra NRK ved 10.30-tiden. Fartøyet krenget plutselig mer over og fikk enda sterkere slagside. Det er tydelig at fregatten fortsatt tar inn mye vann. De siste 20 minuttene har NMK Helge Ingstad ligget relativt rolig med kraftig slagside.

Det var fregatten KNM Helge Ingstad, som deltok i NATO-øvelsen Trident Juncture, som fikk store skader på skroget da den kolliderte med tankskipet Sola TS. Sammenstøtet skal ha skjedd utenfor Stureterminalen i Øygarden i Hordaland.

Nye opplysninger på morgenen tyder på at også en slepebåt var involvert i kollisjonen. På bilder ser man at Fregatten har fått en stor flenge i den ene siden, og skadene må karakteriseres som "omfattende".

Fregatten fikk store skader, og fikk slagside. Den ble i morgentimene tauet inn til land, der det ble foretatt lensing. Det skal altså ikke lenger være fare for at fartøyet skal gå ned.

Fregatten kostet i 2009 nesten fire milliarder kroner, og var en fem båter i den såkalte Fritjof Nansen-klassen. Total prislapp for de fem fartøyene var 18,9 milliarder kroner, skriver VG.

Ifølge flere medier er det åtte personer som er skadd, men ingen av dem alvorlig. Dog er to sendt til Haukeland sykehus, mens seks ble sendt til lokal legevakt for sjekk.

Etter sammenstøtet skal fregatten med 137 personer om bord ha mistet styringen og kontrollen og drevet mot land. Det var 23 mennesker om bord i tankskipet, og der er alle uskadd.

I forbindelse med ulykken har Equinor bestemt seg for å stenge ned Sture-terminalen inntil videre.

Metalsupply vil følge saken utover dagen i dag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109