23948sdkhjf

Utvikler fremtidens testsenter for digitale tvillinger og virtuell prototyping

Tidligere i år ble ÅKP Blue Innovation Arena og industrien på Møre tildelt status som Norsk Katapult. Katapulten «DigiCat» i Ålesund skal stimulere til mer og raskere innovasjon, samt utvikling og deling av kompetanse.

Den maritime klyngen på Møre har i 15 år bygget opp en unik kompetanse og gode verktøy for simulering, virtuell prototyping og testing. Med økte ressurser fra katapult-programmet får miljøet nå ekstra motivasjon til å utvikle disse verktøyene videre og bygge kompetanse som kommer hele det norske, havbaserte næringslivet til gode.

Hos DigiCat vil industrien få tilgang til utstyr og kunnskap om bruk av digitale tvillinger før de eksisterer. Slike modeller vil ha de samme egenskapene som slitestyrke, fasthet, levetid og andre som de virkelige komponentene vil ha. De kan inspiseres i 3D med VR-briller, testes digitalt og settes sammen med andre virtuelle komponenter. Potensialet for raskere og rimeligere utvikling og bedre konkurransekraft er stort.

På det kommende arrangementet Industri Futurum 19.-20. november, som holdes på Clarion Airport Hotel, Gardermoen, vil seniorforsker ved Ålesund kunnskapspark (ÅKP), Jan Børre Rydningen, snakke mer om emnet. Her blir det på dag to av programmet, to sesjoner knyttet til dette: «Digitale tvillinger» og «Det virtuelle rommet».

Se video om virtuell prototyping på: https://www.youtube.com/watch?v=u16gpVbVF0s

> Se programmet for Industri Futurum og meld deg på 

(Kilde: Nyhetsbrev fra Norsk Industri)

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11