23948sdkhjf

Bli med på studietur til Tyskland?

3.-5. desember 2018 arrangeres en studietur til Tyskland. Det handler om den tyske, duale yrkesfagmodellen og digitalisering i industrielle fag. Det blir besøk til bl.a. Festo, Audi, Siemens og Fraunhofer.

Norsk-Tysk Handelskammer inviterer interesserte til en studietur om fagkompetanse knyttet til den tyske, duale yrkesfagsmodellen og digitalisering innen industrielle fag.

Reisen foregår i dagene 3.-5. desember 2018 og går til kjente bedrifter i området Stuttgart og Karlsruhe.

Temaet for reisen er kompetansebehov og samarbeid mellom utdanningsinstanser og yrkeslivet, særlig knyttet opp mot automatisering og digitalisering. Med sin duale opplæringsmodell fordelt på bedrift og skole, er Tyskland et foregangsland innen yrkesfaglig utdanning da denne er spesielt tilrettelagt arbeidslivets behov.

Programmet består av besøk med foredrag og omvisninger hos myndigheter, kompetansesentre og bedrifter der det gis en praksisnær tilnærming til tematikken. Under følger noen smakebiter:

Festo Didactic SE Bedriften er ledende innen undervisningsutstyr og kurs for industriell automatisering. Demonstrasjon av Cyber-Physical Learning Factory – en treningsmodell for digital produksjonsteknologi.

Audi AG  Vi besøker fabrikken i Neckarsulm. Her produseres Audi A4-A8 samt Audi Sport-modellene. Besøket inkluderer også en omvisning på opplærings- og utdanningssenteret deres.

Siemens Professional Education  Ledende på industri 4.0 og digitalisering i yrkesutdanningen. Besøk på treningssenteret for yrkesfag samt fabrikkomvisning.

DHBW – Duale Hochschule Baden-Württemberg/ Stuttgart Egen „dual høyskole“ der halvparten utdanningen foregår i bedrift.

Fraunhofer IAO - Fraunhofer Institute for Industrial Engineering Forskning på hvordan vi kommer til å leve og arbeide i fremtiden. Vi besøker avdelingen for digital produksjon.

Prosjektet er støttet av det tyske næringsdepartementet og deltakerne betaler kun for kost og losji samt reisekostnader til og fra Tyskland.

Språk: Norsk og engelsk

Sosialt: Førjulsstemning med julemarked!

Påmelding må gjøres snarest og senest 5. november 2018.

Se fullstendig program og påmelding på: https://norwegen.ahk.de/no/arrangementer/kommende-veranstaltungen/detaljer-arrangement/fagkompetanse-og-den-tyske-duale-utdanningsmodellen-innen-industrielle-fag

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094