23948sdkhjf

Ny smell for Schlumberger i fjor

For andre år på rad går Schlumberger Norge med milliardunderskudd.

Det går fram av en artikkel i Stavanger Aftenblad tirsdag. Avisa skriver at resultatet før skatt for den store oljegiganten ble på minus to milliarder kroner i 2017. Det er omtrent på som nivå med året før.

Stavanger Aftenblad har bedt selskapet kommentere tallene for Norge, men fått til svar at Schlumberger ikke gjør dette for hvert land isolert sett, men i en e-post skriver selskapet at «de siste årene har vært utfordrende med lavere aktivitet og press på marginer. I tillegg har vi gjort finansielle nedskrivninger som gjenspeiler seg i regnskapet».

Videre skriver selskapet i e-posten til avisa at de «i denne perioden har vårt hovedfokus vært å redusere kostnader, samt implementere nye mer kostnadseffektive løsninger og tjenester til våre kunder. Vi ser nå en positiv utvikling i markedsaktiviteten. Dette har også startet å gi utslag i økende priser. Likevel har vi ikke avsluttet vårt samarbeid med enkelte av våre kunder på hvordan vi kan fortsette å redusere kostnaden per produsert fat olje. Dette gjennom mer effektive operasjoner, høyere pålitelighet, mer integrering og ikke minst ny teknologi.»

Schlumberger Norges AS’ regnskap viser at salgsinntektene er gått ned med 3,8 prosent fra 2016 til i fjor, og var disse inntektene var i fjor på 6,85 milliarder kroner. De to siste årene har resultat før skatt vært rundt 2 milliarder kroner for hvert av årene, skriver Stavanger Aftenblad. Avisa legger til at selskapet nå har fokus på å få kostnadene ned. Kostnadsbesparelser er blitt foretatt det siste året. Blant annet er lønnsutgiftene kuttet fra 2248 til 2067 millioner, som er en reduksjon på 181 millioner kroner. Andre driftskostnader er redusert med 807 millioner kroner. Nedskrivingene er på rundt 420 millioner kroner for året 2017, som er litt lavere enn året før, ifølge Stavanger Aftenblad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096