23948sdkhjf

Amerikanske stålarbeidere bekymret for brasilianske kollegaer

Amerikanske stålarbeidere støtter fagforeninger i Brasil etter at landet ser ut til å kunne få den høyreekstreme Jair Bolsonaro som sin neste president.

USAs stålarbeiderunion (USW) var i Brasil da den første runden av presidentvalget ble gjennomført sist søndag. Den første runden ga et klart signal om at veldig mange brasilianere ønsker svært kontroversielle Jair Bolsonaro som sin neste president.

Men brasilianske fagforeninger er bekymret for at deres situasjon vil bli sterkt svekket hvis Jair Bolsonaro kommer til makten. USW støtter derfor sine brasilianske kollegaer i sin kamp for å beholde rettighetene de har opparbeidet seg. Også representanter fra fagforeningen til bilprodusentene var med til Brasil.

- Den globale arbeiderbevegelsen må støtte sine brødre og søstre i Brasil. Deres rettigheter er under angrep, sier visepresidenten i den amerikanske stålarbeiderfagforeningen USW, Fred Redmond.

LEDER: Den høyreekstre politikeren Jair Bolsonaro vant første runde i presidentvalget i Brasil. Nå får brasialianske stålarbeidere støtte fra sine amerikanske kollegaer.

Kampen om presidentvervet står mellom den sosialdemokratiske kandidaten Fernando Haddad og høyreekstreme Jair Bolsonaro. Sistnevnte fikk 46 prosent av stemmene i første valgomgang, mens Haddad fikk 28 prosent.

USW skriver på sin hjemmeside at de ikke kan sitte stille og se på at sine fagforeningsbrødre og –søstre i Brasil nå kan få svekket sine rettigheter. Bolsorano har følgende politiske budskap, ifølge USW: Svekkelse av artbeideres rettigheter, svekkelse av menneskerettighetene og ordre til politiet om å skyte for å drepe., Han har også snakket nedverdigende om kvinner, afroamerikanere og LHBT-personer. Andre valgomgang er 28. oktober.

Aftenposten skrev i forbindelse med første valgkomgang at Brasil kan komme til å få sin Donald Trump som ny president.

- Vi kan ikke tillate å la rettighetene vi har kjempet fram for raselikhet og rettferdighet de siste 50 årene, bli ødelagt nå. Vi må være sterke og stå sammen i kampen, sier visepresident i USW, Fred Redmont.

Det hører med til historien at USW mener det var riktig av president Donald Trump å innføre toll og avgifter på importerte stål- og aluminiumsprodukter til USA. Stålindustrien har også flere ganger rost den amerikanske presidenten for å sette «America First».

 Hydro har som kjent flere anlegg i Brasil. Det omstridte Alunorte-raffineriet er ett.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093