23948sdkhjf

Kleven har fått ny adm. dir.

Olav Nakken (54) er ny administrerende direktør ved Kleven Verft AS.

Nakken er utdannet skipsingeniør fra NTNU og har over 25 års erfaring innen maritim sektor i inn- og utland, spesielt innen bygging av passasjer- og cruiseskip. Den nye Kleven-direktøren har blant annet vært ansvarlig for klassifiseringsvirksomheten av nybygde cruise- og passasjerskip i Det norske veritas (DNV), og har ledet driften av fire verft i Aker Yards.

Det siste året har han vært prosjektdirektør for Hurtigrutes nybyggorganisasjon.

- Vi er veldig glade for å få på plass Olav Nakken som ny administrerende direktør ved Kleven verft. Han har en unik og bred bakgrunn fra bygging av cruise- og passasjerskip, og tung internasjonal erfaring fra verftsbransjen. Det gir han et perfekt utgangspunkt for å posisjonere Kleven i et viktig vekstsegment, og rigge verftet for nye kontrakter i årene som kommer, sier styreleder Ørjan Svanevik i Kleven.

Den nye direktøren ble presentert under et allmøte mandag formiddag.

- Kleven har en helt spesiell posisjon, med en kombinasjon av stolte tradisjoner, moderne teknologi og unik kompetanse. Jeg kjenner både verftet og organisasjonen, og ser hvor store muligheter som finnes for å sikre verftet mer arbeid i årene som kommer, sier Nakken.

Karsten Sævik, som har ledet Kleven gjennom den siste omstruktureringsperioden, vil i en overgangsperiode være tilgjengelig for rådgiving for verftet.

- Styret ønsker en tettere oppfølging av verftet, og ønsker derfor en administrerende direktør som vi har hatt en lengre relasjon til og jobbet med over tid, sier Svanevik.

- Styret ønsker å takke Karsten Sævik for jobben han har gjort på Kleven, og setter pris på at han er tilgjengelig for oss også en periode framover, fortsetter Svanevik.

Kleven bygger for tiden verdens to fyrste hybriddrevne ekspedisjonscruiseskip for Hurtigruten. Det første av de to skipene skal leveres som avtalt tidlig i 2019, og etter et omfattende testprogram seile sin første tur i starten av mai.

 

Kilde: Kilde: Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078