23948sdkhjf

Brage feirer 25 år med produksjon

Jubileum i Nordsjøen: For 25 år siden ble det første fatet med olje produsert på Brage-plattformen. Wintershall har vært operatør av feltet siden 2013.

- Da Wintershall tok over operatørskapet fra Equinor satte vi oss mål om å forlenge levetiden til feltet betydelig. Vårt team introduserte nye prosesser, optimaliserte arbeidsprosedyrer og fant mer effektive løsninger. Disse vil holde feltet i produksjon til minst 2030, sier Martin Bachmann, som er konserndirektør for leting og produksjon i Europa og Midtøsten.

- Rundt halvparten av produksjonen på Brage kommer nå fra brønner som Wintershall har boret, legger Bachmann til.

I 2015 tok Wintershall en borepause på ett år for å optimalisere prosesser og utarbeide nye kontrakter med insentiver for sikker, effektiv boring av brønner. Dette ga ny giv og har resultert i noen av de mest effektive brønnene som er boret på Brage. I sommer ble det i tillegg utført omfattende vedlikeholdsarbeid – det største vedlikeholdsarbeidet i plattformens historie. Aktivitetene er en del av rundt 18 milliarder kroner som Wintershall investerer i Norge mellom 2017 og 2020.

Brage ble Wintershalls første opererte produksjonsplattform på norsk sokkel. Med overtakelsen av operatørskapet dekket selskapet hele verdikjeden innen olje og gass; fra leting og boring, til utbygging og produksjon. 

- Brage ble grunnsteinen som gjorde det mulig for oss å bli en av de største olje- og gassprodusentene i Norge, sier Hugo Dijkgraaf, administrerende direktør i Wintershall Norge.

I dag er selskapet også operatør for havbunnsfeltene Maria og Vega, samt Nova-feltet som er under utbygging. «One Team» er en tilnærming som Wintershall benytter alle i sine aktiviteter på norsk sokkel. Det innebærer et tett samarbeid mellom operatører, partnere og leverandører og gir kontinuerlig forbedring av effektivitet og HMS-resultater. Denne måten å jobbe på ble utviklet på Brage og blir daglig benyttet av opptil 130 ansatte som bemanner plattformen.

Kilde: Pressemelding fra Wintershall

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172