23948sdkhjf

Vil bygge Europas største vindkraftverk

Og det skal ligge på fjellplatåene ved Hellandsdalen og mot Stølsheimen i Hordaland. Lokalpolitikerne var på et møte om planene torsdag.

Det er Bergens Tidende (BT) som skriver om det som etter planene trolig blir Europas største vindkraftverk. Det skal ligge i Hellandsdalen og nordøst i Stølsheimen, pluss områder mot Masfjorden og Lindås.

Det er Norsk Vind Energi AS som står for planene, og prosjektlederen sier til BT at prosjektet vil være på nærmere 1500 megawatt, noe som tilsier at det etter all sannsynlighet vil være det største landbaserte vindkraftprosjektet i Europa.

Lokalpolitikerne i Modalen fikk presentert planene som omfatter 100 vindturbiner med total høyde på om lag 200 meter. Men Stavanger-selskapet Norsk Vind Energi har valgt nettopp dette stedet fordi det blåser godt der. I tillegg skal grunneierne i området ha stilt seg positive til planene, og man har et godt håp om å få plass avtaler med disse i løpet av høsten.

Norsk Vind Energi vil sende melding til Norges vassdrags- energidirektoratet (NVE) i løpet av høsten, og det er denne etaten som avgjør om prosjektet blir noe av eller ikke. Ifølge BT er ordførerne i berørte kommuner avventende, og det samme er noen av grunneierne. Til sammen fem grunneiere vil bli berørt.

Selv om Norsk Vind Energi snakker om en «skånsom utbygging» er det mange krefter som stiller seg skeptiske til den storslåtte vindkraft-utbyggingen i området. Det gjelder for eksempel Bergen og Hordaland Turlag. Også fylkeskommunen har tidligere uttalt seg negativ til ytterlige vindparker i fjellene i fylket.

Det kan derfor komme til å ta noe tid før avgjørelse faller på plass og det hele blir noe av – hvis så skulle bli tilfellet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141