23948sdkhjf

Bygger Egersund Vindpark

- Egersund vindpark vil bidra til å snu trenden fra økende til fallende arbeidsledighet i kommunen i Norge med høyest arbeidsledighet, sier Rune Hersvik i Norsk Vind Energi.
Norsk Vind Energi og Luxcara iverksatte mandag byggestart i Egersund vindpark, skriver Norwea i en melding.

- Det er meget god stemning her og vi er utrolig fornøyde med innsatsen til Norsk Vind Energi, sier Øyvind Isachsen i NORWEA.

- Vi vet hvor hardt vindkrigerne i Norsk Vind har jobbet for å få til dette prosjektet, og det er en fortjent krone på verket vi nå er vitne til. At parken bygges i Rogaland er ikke tilfeldig, og vi setter stor pris på at Rogalands rolle i vindsatsningen i Norge, fortsetter Isachsen.

Prosjektet vil bestå av 33 stykk Senvion-turbiner, hver med en effekt på 3,4 MW. Totalt vil investeringene bli på rundt 1,2 milliarder kroner, og parken har en estimert årsproduksjon på opp mot 400 GWh.

Helomvending for arbeidsledigheten
- Egersund vindpark vil bidra til å snu trenden fra økende til fallende arbeidsledighet i kommunen i Norge med høyest arbeidsledighet, sier Rune Hersvik i Norsk Vind Energi.

Veidekke som er hovedentreprenør for vindparken, har valgt den lokale entreprenøren Bertelsen og Garpestad basert i Egersund som underleverandør.

- Som en direkte konsekvens av oppstarten av vindparken sier man at de nå går fra å måtte permittere 50 mann til å avlyse dette, og heller søke etter flere ansatte, forsetter Hersvik.

Ledende energiregion

Rogaland er Norges ledende energiregion, både gjennom olje, gass, vannkraft og nå vindkraft. For å bygge videre på satsingen på ren energi, har Fylkeskommunen vedtatt å støtte Egersund med 5 millioner for å starte Egersund Energy Base.

- Det er ikke overraskende at fylkeskommunen har vedtatt å bygge dette nettopp i Egersund. Kommunen sitter med de klokeste hodene som nå kan brukes til å komme på de beste løsningene for mer ren kraftproduksjon, sier Isachsen.

Andreas T. Aasheim har deltatt på Egersund Energy Summit de siste dagene, og han kan fortelle om stor stemning i "Norges nye fornybarhovedstad."

- Det er utrolig inspirerende å se hvordan lokale og regionale politikere, næringslivsaktører og mennesker ønsker vindkraften i regionen velkommen. Med investeringsbeslutningen på Egersund vindpark, er første brikke på plass. Vi venter spent på nyheter knyttet til Tellenes og Svåheia vindparker, i tillegg til det svært spennende arbeidet med blant andre Bjerkreim-klyngen. Gårsdagen var en gledens dag, og vi håper fremtiden vil bringe flere slike dager, flere nye arbeidsplasser og kjærkommen aktivitet i regionen. Og ikke minst; Masse, ren energi, tatt rett ut av luften, sier Aasheim på toget hjem fra vindkrafthovedstaden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078