23948sdkhjf

Lasteskip brant under stormen

Midt under det voldsomme uværet natt til torsdag begynte det å brenne i en lastebåt utenfor Askvoll. Ingen av de fire om bord ble alvorlig skadet i den dramatiske brannen og redningsaksjonen.

Som følge av stormen natt til torsdag på Vestlandet, ble redingsarbeidet svært krevende, skriver NRK. Hovedredningssentralen skildrer været som «et helvete». Ingen av de fire om bord i skipet ble alvorlig skadet i brannen eller under den krevende redningsoperasjonen, men båten ligger ifølge NRK fortsatt i sjøen.

Skipet skal ha mistet motorkraften og drev mot land og tok i tillegg fyr. Lastefartøyet grunnstøtte ved Flatøy utenfor Askvoll.

Supplyskikpet Havila Subsea var et av flere skip som var i området og deltok i redningsarbeidet, i tillegg til at det ble sendt ut helikopter fra redningsbasen i Florø.

Ifølge Hovedredningssentralen i Sør-Norge, ble tre sendt med helikopter til Florø, mens fjerdemann fikk medisinsk tilsyn på Havila-båten.

Ved 02-tiden natt til torsdag var det ifølge NRK fortsatt brann om bord i skipet, men at det er Kystverket som nå har ansvaret for berging av skipet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078