23948sdkhjf

Bygger kjerneområde i Brasil

Med daglig oljeproduksjon på over 90 000 fat per dag fra eksisterende felt og med forventede investeringer på mer enn 15 milliarder dollar frem mot 2030, har Brasil blitt et kjerneområde for Equinor.

Dette framkommer av en pressemelding som Equinor har sendt ut onsdag morgen. Selskapet skal holde en pressekonferanse om Brasil-satsingen på ONS i løpet av dagen.

Brasil skiller seg ut globalt som et av de mest lovende offshore olje- og gassbassengene med betydelig gjenværende ressursbase. I tillegg har landet et stort potensial innen fornybar energi.

Brasil passer veldig godt in i Equinors strategi, hvor en kan benytte erfaringen fra norsk sokkel. For øyeblikket har Equinor aktivitet på tvers av hele verdikjeden, fra leting, via funn og utbygging, og til produksjon, så vel som innen fornybar energi.

Fra og med 17. August er Utvikling og Produksjon Brasil etablert som et eget forretningsområde, noe som illustrerer viktigheten av potensialet i landet.   

– Vi har bygget en posisjon i Brasil siden 2001, og vi har klart å etablere en bred energiportefølje i landet. Med rundt 10 milliarder dollar allerede investert, og med minst 15 milliarder dollar i forventede investeringer frem mot 2030, viser vi hvordan vi jobber for å skape verdi for både Brasil og Equinor, sier Anders Opedal, konserndirektør for Utvikling og Produksjon Brasil i Equinor.

Equinors eiendeler i Brasil inkluderer det produserende Peregrino-feltet og andre fase av det prosjektet som etter planen kommer i produksjon i 2020, en 25% andel i det gigantiske Roncador-feltet, de betydelige pre-salt-funnene Carcará og Pão de Açúcar, så vel som globalt konkurransedyktig leteareal. I 2017 ble Equinor også partner i solenergiprosjektet Apodi, som vil levere energi til 160 000 hjem innen slutten av året.

– Vi har en portefølje med potensial for å levere mellom 300 000 og 500 000 fat oljeekvivalenter per dag i 2030, avhengig av fasing av prosjekter og letesuksess. Gjennom vårt operatørskap på Peregrino har vi bygget en kompetent organisasjon som vil være viktig for å utvikle våre kommende prosjekter og å sette dem i produksjon, fortsetter Opedal.

I tillegg til betydelig produksjonsvekst har Equinor i Brasil også en ambisjon for å søke vekst innen fornybar energi og nye naturgassverdikjeder.

Det siste året har Equinor aktivt deltatt i nye offshore lisensrunder, og fått tilgang til betydelig areal i Santos og Campos-bassengene.

– Vi er veldig fornøyd med vår leteportefølje i Brasil. Var har hatt stor suksess i de seneste budrundene, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Equinor.

– Den arealposisjon vi nå har er resultatet av langsiktig planlegging og hardt arbeid fra vår organisasjon i Brasil og Norge. Det er alltid usikkerhet i leting, men dette en veldokumentert og ressursrik oljeprovins med mange store funn det siste tiåret. De neste to årene forventer vi å bore opp til fem brønner i Campos og Santos-bassengene, med potensial tilsvarende noen av gigantene som formet norsk sokkel på 1970- og 1980-tallet, sier Dodson.

Equinor borer for øyeblikket Guanxuma-brønnen i BM-S-8-lisensen. Dette har blitt erklært som et oljefunn av den brasilianske regulatoren ANP. Olje av god kvalitet er blitt påvist i et karbonatreservoar. Det gjenstår usikkerhet rundt reservoaregenskapene, og mer arbeid er nødvendig for å klargjøre potensialet i funnet.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094