23948sdkhjf

Kan ta flere dager å rette opp dokken

Det kan ta flere dager før Hardhaus-båten inni den kantrede flytedokken i Hirtshals blir reddet. Mer enn 4800 tonn skal rettes opp.

Det er et svært vanskelig arbeide redningsekspertene som lørdag ankom verftet i Hirtshals står overfor. Alene veier ifølge nordjysk.dk den 82 meter lange flytedokken nærmere 4000 tonn. Inni står den 70 meter lange norske trålaren Hardhaus, som veier om lag 1800 tonn.

- Dette vil ta tid, men vi følger planen for å få den berget, siker direktør Rasmus Brohus fra Hirtshals Yard til NORDJYSKE Medier lørdag ettermiddag. Planen går ut på å tømme noen ballasttanker i dokken og fylle andre, slik at tyngdepunktet flyttes og at flytedokken retter seg selv opp ved hjelp av tyngdekraften. Direktøren innrømmer at det ikke noen lett oppgave, og i løpet av helgen visste ikke redningsmannskapene om de vil ville lykkes med operasjonen.

Hvis fremgangsmåten mislykkes, er neste skritt å få en flytekran til å hjelpe til.

Den danske avisa skriver at Hardhaus nesten var ferdigreparert, og  har sannsynligviis fått en del skrammer, da flytedokken begynte å krenge plutselig ved 5.30-tiden fredag morgen.

 - Det er klart, at skipet har fått noen skader, men vi har fortsatt ikke oversikt hvor alvorlige de er, sier Rasmus Brohus. Han legger til at det er for tidlig å sende folk inn for å inspisere flytedokken på nåværende tidspunkt.

- Det er uvisst hvor lange tid dette arbeidet vil ta, lyder vurderingen fra direktør Rasmus Brohus lørdag ettermiddag.

 Søndag var det mange beboere i Hirtshals-området som la søndagsturen til området for å ta den kantrede flytedokken nærmere i øyesyn. Siste nytt mandag formiddag er at en stor flytekran er på vei for å få det norske fartøyet ut av flytedokken.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078