23948sdkhjf

Kan ta flere dager å rette opp dokken

Det kan ta flere dager før Hardhaus-båten inni den kantrede flytedokken i Hirtshals blir reddet. Mer enn 4800 tonn skal rettes opp.

Det er et svært vanskelig arbeide redningsekspertene som lørdag ankom verftet i Hirtshals står overfor. Alene veier ifølge nordjysk.dk den 82 meter lange flytedokken nærmere 4000 tonn. Inni står den 70 meter lange norske trålaren Hardhaus, som veier om lag 1800 tonn.

Les også: «Hardhaus»-kantring bidro til minus

- Dette vil ta tid, men vi følger planen for å få den berget, siker direktør Rasmus Brohus fra Hirtshals Yard til NORDJYSKE Medier lørdag ettermiddag. Planen går ut på å tømme noen ballasttanker i dokken og fylle andre, slik at tyngdepunktet flyttes og at flytedokken retter seg selv opp ved hjelp av tyngdekraften. Direktøren innrømmer at det ikke noen lett oppgave, og i løpet av helgen visste ikke redningsmannskapene om de vil ville lykkes med operasjonen.

Hvis fremgangsmåten mislykkes, er neste skritt å få en flytekran til å hjelpe til.

Den danske avisa skriver at Hardhaus nesten var ferdigreparert, og  har sannsynligviis fått en del skrammer, da flytedokken begynte å krenge plutselig ved 5.30-tiden fredag morgen.

 - Det er klart, at skipet har fått noen skader, men vi har fortsatt ikke oversikt hvor alvorlige de er, sier Rasmus Brohus. Han legger til at det er for tidlig å sende folk inn for å inspisere flytedokken på nåværende tidspunkt.

- Det er uvisst hvor lange tid dette arbeidet vil ta, lyder vurderingen fra direktør Rasmus Brohus lørdag ettermiddag.

 Søndag var det mange beboere i Hirtshals-området som la søndagsturen til området for å ta den kantrede flytedokken nærmere i øyesyn. Siste nytt mandag formiddag er at en stor flytekran er på vei for å få det norske fartøyet ut av flytedokken.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11