23948sdkhjf

Dokken kantret med norsk båt inni – nytt selskap etablert

Etter at dokken med fiskebåten «Hardhaus» inni kantret i 2018, har Hirtshals Yard stått på for å berge driften og for å bevare de 100 arbeidsplassene ved verftet og deres underleverandører.

I en pressemelding går det fram at Hirtshals Yard nå gjenoppstår i nytt selskapet etter et stort forsikringskrav fra det norske forsikringsselskapet Havtrygd, som verftet mener «har trukket teppet under selskapet».

Det gikk ikke bare hardt utover fiskebåten «Hardhaus» da dokken ved verftet i Hirtshals kantret i 2018. Det tok lang før dokken kom på plass og det var skader på selve dokken. Siden den gang har Hirtshals Yard jobbet nærmest døgnet rundt for å skape «positiv drift». Målet har vært å holde på de 100 arbeidsplassene som er tilknyttet verftet og deres underleverandører, heter det i pressemeldingen fra det nyoppståtte selskapet.

Oppå dette kom altså koronapandemien, som ikke har gjort situasjonen lettere, og verftet har i perioder vært stengt.

Hirtshals yard

NYTT SELSKAP: Hirtshals Yard er gjenoppstått under samme navn som tidligere. Det betyr at 100 arbeidsplasser i havnebyen er reddet. FOTO: HIRTSHALS YARD

Men den største utfordringen har vært forsikringskravet fra Havtrygd, noe som førte til at Hirtshals Yard til slutt måtte gå til det skritt å kaste inn håndkleet. Dermed opphørte det tradisjonsrike verftet i den danske havnebyen å eksistere slik man har kjent det over lang tid.

Et nytt selskap under samme navn er derfor etablert – primært for å ivareta de 100 viktige arbeidsplassene i byen. Det nye selskapet overtar, ifølge pressemeldingen, medarbeidere, kunder og inneværende ordrer.

Fiskebåten «Hardhaus» fikk hard medfart da dokken ved Hirtshals verft kantret i 2018. Etter å ha hatt utfordringer med å få fartøyet ut av dokken, ble det så fraktet bort for reparasjon hos et annet dansk skipsverft. Det tok flere måneder før fiskebåten igjen kunne dra ut på fiske.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078