23948sdkhjf

Negativ EBITDA for Goodtech

Goodtech AS, som torsdag opplyste at de hadde fått en stor sveiseavtale, fikk en negativ EBITDA på konsernbasis første halvår i år som følge av tapsprosjekter i virksomheten på Åland.

Det går fram av en pressemelding som selskapet har sendt ut. Pressemeldingen gjelder resultatet for andre kvartal og første halvår i år. EBITDA for første halvår i år ble på minus 2,2 mill. kroner (minus 0,7 prosent-margin) sammenliknet med 8,0 mill. (2,4 prosent-margin) i samme periode 2017. For andre kvartal ble EBITDA-resultatet på minus 6,2 mill. (minus 3,7 prosentmargin) mot 3,7 mill. kroner samme kvartal i fjor. Selskapet skriver i sin pressemeldingen at det var positiv EBITDA og ordreinngang fra virksomhetene i Norge og Sverge, mens det det var lav ordrereserve på Åland. Kontantstrømmen var imidlertid positiv i andre kvartal, heter det videre.

Driftsinntektene i andre kvartal ble 165,7 mill. kroner mot 147,2 mill. kroner i samme periode i fjor (minus 12,6 prosent). Driftsinntektene for første halvår endte på 326,0 mill. kroner mot 325,8 mill. i samme periode 2017.

Virksomheten på Åland belaster EBITDA med NOK -8,1 mill i 2. kvartal og NOK -7,6 mill. hittil i år, som følge av tapsavsetninger og kostnadsøkning i historisk inngåtte prosjekter. Dette gjelder prosjekter som har vært inngått på ugunstige vilkår, og der det i enkelte prosjekter fortsatt er usikkerhet knyttet til endelig utfall, skriver Goodtech videre i pressemeldingen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125