23948sdkhjf

Equinor blir storkunde i nytt datasenter

Planer om etablering av to datasentre i Norge kunngjøres.
Siden 2009 har IKT-Norge jobbet for å etablere en nasjonal datasenterindustri, og med etablering av en av de globale gigantenes datasentre som drahjelp.

– En del av nyheten er at Equinor forplikter seg som storkunde. Det kan være en nødvendig nøkkel for etableringer på denne størrelsen. Når vi skal jobbe sammen med næringsmyndigheter for å styrke Norges attraktivitet som datasenterland, kan det være vel så viktig å jobbe med å sikre markedsgrunnlaget som mer tradisjonelle politiske virkemidler, sier Roger Schjerva på IKT-Norges nettsider. Han leder IKT-Norges arbeid med datasentre.

– Jeg vil gratulere våre medlemmer i IKT-Norges datasenterforum som over flere år har jobbet langs to spor for å øke Norges attraktivitet som datasenterland: Både vise frem Norges styrker og arbeide for å få myndighetene til å forbedre rammevilkårene, sier Heidi Austlid, administrerende direktør i IKT-Norge.

For Microsoft offentliggjorde for få dager siden sine planer om å bygge to hyperscale datasentre i Norge – ett i Oslo, og ett i Stavanger-området i en pressemelding.

– Vår robuste, klimavennlige og rimelige kraftforsyning er en stor force. Skattesystemet er ikke lenger et konkurransehinder. Det er grunn til å tro at flere vil oppdage Norge og følge Microsoft. Disse to, store senterne vil også i seg selv gjøre markedet mer modent, øke lønnsomheten av flere infrastrukturinvesteringer og skaffe oppdrag for resten av datasenterøkosystemet i Norge, sier Roger Schjerva.

Han regner med at IKT-Norges datasentermedlemmer i co-sentre – Green Mountain, Bulk, Digiplex, Basefarm og Lefdal – vil få positive ringvirkninger av etableringen. De som jobber med datasentersiter, slike som Statkraft, Nordavind og Arctic Circle bør også kunne få mer å gjøre i den grad de klarer å utnytte de nye mulighetene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094