23948sdkhjf

Pumpeprodusenter slår seg sammen

Mapex og Vest Jet samler spisskompetanse og mer enn 40 års erfaring i ett og samme selskap. Med Hatteland som eier, vil pumpeprodusentene satse på ytterligere utvikling.
Vest Jet og Mapex har i løpet av det siste halvåret blitt Hatteland-eide selskaper, skriver Kystmatasinet.
Ved årsskiftet fusjoneres de to selskapene, og i mellomtiden vil de fremstå som én aktør i markedet. Begge selskap har produsert sentrifugalpumper i flere tiår og er i dag de to eneste gjenværende produsentene av sentrifugalpumper i Norge.

Daglige ledere i Mapex og Vest Jet, Jone Matre og Robert Larsen, ser frem til å samle pumpeekspertisen:

– Vi er begge godt representert i de fleste markeder. Ved å forene oss vil vi dra nytte av hverandres spisskompetanse og serviceerfaring, og være enda bedre rustet både til å utvikle nye produkter, videreutvikle pumpene vi har, sier Matre i en pressemelding.

Lederne ser for seg bedre innkjøpsordninger, import i større skala og muligheten til å ta inn nye produkter. Selskapene har mange opplyser å ha mange fellestrekk, samtidig som de har spesialisert seg på hver sine produkter. Selskapene har siden slutten av 70-tallet utviklet pumper. Kundene finnes innen akvakultur, olje- og gass, maritim næring og landbasert industri i Norge og utlandet.

– Ved å være produsenter, og ikke bare leverandører, er vi fleksible og har mulighet og evne til å kaste oss rundt. Målet vårt er å skape en bedrift med høy kompetanse hvor kundene får dekket alle sine behov, sier Larsen og har medhold fra Matre.

Hatteland kjøpte alle aksjer i Vest Jet i desember 2017, og deretter Mapex i mai i år. Som eier ønsker Hatteland å bidra til å optimalisere både salg og videreutvikling av pumpeprodusentene sine produkter, uttrykker konserndirektør Stig Hatteland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095