23948sdkhjf

Gode laksepriser for Marine Harvest

Høy laksepris og stor etterspørsel har gitt Marine Harvest et kvartalsresultat på 158 millioner euro, om lag 1,5 milliarder kroner, i første kvartal.
Marine Harvest, som er verdens største oppdrettsselskap og kontrolleres av skipsreder John Fredriksen, skriver i en børsmelding onsdag morgen at selskapet går godt. Selskapet hadde driftsinntekter på 862 millioner euro (8,3 milliarder kroner) mot 892 millioner euro i samme kvartal i fjor.

– Etterspørselen etter laks har økt i år sammenlignet med slutten av 2017. Dette har ført til høye priser og godt resultat for Marine Harvest, sier konsernsjef, Alf-Helge Aarskog i en uttalelse fra selskapet.

Marine Harvest har blant annet produksjon i Norge, Skottland, Chile og Canada. Totalt utgjorde slaktevolumet 81.212 tonn, en svak nedgang fra året før. I kvartalsrapporten skriver selskapet at lavere havtemperatur enn ventet har redusert veksten på laksen.

– Det er også svært gledelig at vår økologiske produksjon i Irland hadde sitt beste førstekvartal noensinne grunnet sterk etterspørsel og reduserte kostnader, sier Aarskog.

Det er besluttet å betale et utbytte på 2,60 norske kroner per aksje.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078