23948sdkhjf

Ervik tar over Salmar

Konserndirektør Trond Williksen har trukket seg med umiddelbar virkning.

I en personlig kommentar til Oslo Børs redegjør Trond Williksen om at de siste årene har vært belastende, og at han har bestemt seg for å gi seg som Salmar-sjef.

Har slitt med helsa

– Det å være leder av Salmar er spennende, men det er også krevende. De som kjenner meg, vet at jeg har hatt mine belastninger over de siste årene, og jeg ønsker nå å fokusere mer på meg selv i en periode, forklarer Williksen.

Han tiltrådte som konsernsjef i 2016, men ble syk kort tid etter og var borte fra stillingen i halvannet år. Det siste året han han stått i stillingen til tross for helseutfordringer.

– Han har gjort en fantastisk jobb, fastslår styreleder Atle Eide i Salmar overfor E24.

Ervik rykker opp

Olav-Andreas Ervik (41), som hittil har vært konserndirektør for oppdrett, tar over som sjef i selskapet fra i dag tirsdag.

Ervik har over 20 års erfaring fra oppdrettsindustrien og har  vært ansatt i Salmar i snart seks år.

Williksen, på sin side, skal trappe ned og i stedet jobbe med strategisk utvikling av Kvervas portefølje. Kverva er Salmars holdningselskap.

Ingenting med Kina å gjøre

Salmar har fått mye omtale den siste måneden etter at en av selskapets forbindelser i Asia ble arrestert og anklaget for storstilt laksesmugling.

Salmar avviser at Williksens avgang har noe med Kina-saken å gjøre.

– Dette er en av de gangene der en konsernsjef trekker seg av personlige grunner, og det faktisk er korrekt, sier styreleder Atle Eide.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094