23948sdkhjf

Brødrene Sætern starter rederi

Brønnbåtrederiet Sleneset Aqua Service skal utføre frakt og behandling av rensefisk.

Brødrene Aleksander og Eirik Sætern har stiftet nytt brønnbåtrederi for å få i gang en maritim næring på Sleneset. De har fått med seg en rekke aktører fra næringslivet på Helgeland for å kunne sette prosjektet ut i livet, skriver de i en pressemelding.

Gammel drøm

Med Aleksander Sætern i spissen har Sleneset Aqua Service klart å realisere et stort ønske om å drifte en brønnbåt fra Sleneset for å dekke et behov for frakt av rensefisk, i hovedsak rognkjeks, i Nordland.

Sammen med broren har han jobbet for å se på båter og muligheter for å kunne realisere en drøm de har gått med i mange år på å drifte egen båt.

Med seg i prosessen har de hentet kompetanse fra oppdrettsnæringen, produsenter av rensefisk, servicenæringen, brønnbåtnæringen og brønnbåtverfts næring. Kystinkubatoren AS har også vært en god samarbeidspartner i prosessen på mange måter.

På eiersiden har de med seg Vigner Olaisen, Kvarøy Fiskeoppdrett, Tomma Rensefisk, Nova Sea Aquaservice, PH Invest Herøy og Sætern Invest.

Brønnbåt-innkjøp

Det er en eldre brønnbåt som er kontrahert og skal tilpasses dagens og morgendagens krav for frakt av levende fisk, der biosikkerhet, fiskevelferd og dokumentasjon er i høysetet, heter det i meldingen.

Den skal også rigges for notvasking av laksemerder. Selskapet vil prøve å hente mannskap lokalt så lenge dette lar seg gjøre, og brønnbåten vil ha sin base på Sleneset i Lurøy Kommune.

Intensjonsavtale

Sleneset Aqua Service har som mål å være i drift i løpet av mai 2018 og komme seg inn på markedet før sesongen starter for fullt med kjøring av rognkjeks og notvasking.

De har inngått intensjonsavtale for frakt av rensefisk med Nova Sea AS og Kvarøy Fiskeoppdrett AS, og det jobbes med flere lokale oppdrettere i området. Intensjonsavtale for vasking av oppdrettsnøter er inngått med Kvarøy Fiskeoppdrett AS og Lovund Laks AS.

I en ellers rolig vintersesong er det inngått en intensjonsavtale på kjøring av fersk fisk fra Lofoten til forskjellige fiskekjøpere. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062