23948sdkhjf

Salt med nytt designoppdrag

Salt Ship Design skal designe to nye brønnbåter for Seistar AS.

Det skriver Salt Ship Design i en pressemelding.

Seistar AS fra Torangsvåg har kontrahert to nye brønnbåter med design fra Salt Ship Design. Ett fartøy med 2200 cum og ett med hele 8000 cum lastekapasitet i fisketankene og med tilhørende dødvekt på 12.000 tonn, som da blir verdens største av sitt slag. Begge fartøyene skal bygges ved Cemre Marin Endustri i Tyrkia, og skal leveres fra verftet i 2022/2023.

Seistar AS har fra før en flåte på tre brønnbåter og tre bløggebåter. Nybyggene skal supplere nye og eksisterende kunder med ny tonnasje for å dekke økende etterspørsel etter behandlingstjenester og transport-tjenester særlig relatert postsmoltsatsingen på Vestlandet.

Partene har samarbeidet over lengre tid for å utvikle brønnbåtdesignene med utgangspunkt i skånsom og effektiv fiskehåndtering i kombinasjon med sterkt fokus på hygiene, miljø og kvalitet. Fartøyene har flere nye og spennende designløsninger inklusivt dieselelektrisk-anlegg med store batteripakker, sirkulære fisketanker med mer.

Innen akvakultur og fiskeri er markedet for tiden godt, og disse markedene vil være svært viktige for Salt framover også i tiden som kommer. Salt skal i tillegg til designutvikling levere komplett engineeringspakke til Cemre. Dette er derfor en veldig viktig kontrakt, som adderer seg til en ordrebok på 19 fartøysdesign under bygging ved norske og utenlandske verft.

Kilde: Pressemelding fra Salt Ship Design

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11