23948sdkhjf

Kommer det en Ocean Farm 2?

Salmar letter på sløret over sine erfaringer med Ocean Farm 1.
Salmar-sjef Trond Williksen presenterte sitt hjertebarn, Ocean Farm 1, på North Atlantic Seafood Forum (NASF) i Bergen tirsdag, skriver Sysla Fisk. Selskapets havmerd er den første av prosjektene som fikk utviklingstillatelse fra Fiskeridirektoratet.

Utviklingstillatelsene er gitt for å gjøre oppdrettsnæringen mer innovativ og ta opp kampen mot lus og rømming.

Digitalisering og innovasjon
North Atlantic Seafood Forum skal være en av verdens største konferanser innen havbruksnæring, og avholdes over tre dager på Bryggen i Bergen. Det overordnede temaet for årets konferanse er digitalisering og innovasjon.

Foran de oppmøtte på konferansen fortalte Williksen om deres ambisjon om at næringen skulle gå fra å være erfaringsbasert til å bli kunnskapsbasert.

– Jeg sier ikke det for å snakke det erfaringsbaserte ned, det ligger jo i grunn. Men jeg mener at når du er erfaringsbasert, ser man seg tilbake for å si noe om fremtiden. Slik får du ikke en optimalisert produksjon, sier Williksen til Sysla.

Ifølge Williksen er Ocean Farm 1 et pilotprosjekt, og han fremhevet på konferansen at man generelt er kommet veldig kort i forståelsen av å være kunnskapsbaserte.

Kanskje farm nummer 2
På spørsmålet til om Ocean Farm 1 får en «etterfølger», er svaret følgende:

– Tiden vil vise det, men vi tar sikte på det. Vi har ikke tatt stilling til når, sier Williksen til Sysla Fisk.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078