23948sdkhjf

Millioner mot lakselus

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) lyser ut 20 millioner forskningskroner – for å få bukt med lakselus.
Forebygging av lakselus vil være det aller beste tiltaket for å unngå at lakselus fra havbruk bidrar negativt overfor vill laksefisk. Det vil redusere behov for legemidler ytterligere, og være svært positivt for laksens velferd, mener FHF.

Hvordan forebygge?
FHF setter derfor inn midler for å øke kunnskapen om hvordan næringen kan forebygge lakselus. Prosjekter som søkes finansiert, kan være gjennomføring av kontrollerte forsøk og/eller studier i større skala for dokumentasjon av effekt mot lus.

FHF har avsatt inntil 20 millioner kroner totalt til utlysningen.

Ser etter tiltak
Med forebyggende metoder menes tiltak som enten reduserer eller hindrer påslag av lakselus på fisk, eller påvirker lus som finnes i anlegget til ikke å utvikle levedyktige larver.

Testing av metoder
I tillegg kan det søkes om testing og dokumentasjon av metoder som kan registrere og kvantifisere mengde luselarver i frie vannmasser, som varslingsmetode for å kunne iverksette andre forebyggende tiltak før luselarvene kommer inn i anlegg, opplyser FHF.

Søknadsfrist er satt til 21. mars kl. 15. Utlysningsteksten finner du her.

40 millioner i 2017
I 2017 rettet FHF fokus på behovet for kunnskap om forebyggende tiltak mot lakselus, og lyste ut 40 millioner kroner til denne satsingen. Totalt kom det inn 28 søknader.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109