23948sdkhjf

Oppgraderte hele flåten

KB Dykk på Rørvik har oppgradert hele flåten for å etterkomme Sjøfartsdirektoratets nye krav til dekksutstyr.
1. januar i år trådte nye krav til fortøyningsarbeid og slepeoperasjoner fra Sjøfartsdirektoratet i kraft.

Taupinner og haikjeft
Det nye regelverket tilsier at alle fartøy som utfører utlegg av oppdrettsanlegg, vedlikehold på eksisterende lokaliteter og alle typer slepeoperasjoner, skal ha installert lukkede taupinner og haikjeft.

Alle fartøyer i KB Dykk har nå dette utstyret, skriver selskapet i en pressemelding. I tillegg er arbeids- og slepevinsjer utstyrt med frislipp og lastbegrensning.

Øker sikkerheten
– Med installasjon av nytt utstyr øker vi den operasjonelle sikkerheten for både mannskap og fartøy, sier teknisk leder i KB Dykk, Dagfinn Hammer.
Hammer og resten av selskapet startet arbeidet med oppgradering av sin flåte tidlig. Ved årsskiftet oppfylte hele flåten alle krav fra Sjøfartsdirektoratet.

– Det er viktig for oss å imøtekomme krav, både fra servicebåtmarkedet, kunder og myndigheter. Men det aller viktigste er at vi gjennom denne oppgraderingen hever sikkerheten ytterligere, både internt i selskapet og for våre kunder, tilføyer daglig leder i KB Dykk, Ola Krystad.

Dykkeoperasjoner
Flåten til KB Dykk består i dag av moderne fartøy som leverer service- og dykkeoperasjoner til en rekke kunder fra Midt-Norge til Finnmarkskysten. I tillegg leverer selskapet alt innen arbeidsdykking til kraftselskaper, havneutbyggere og rederier.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079