23948sdkhjf

Bygger landets største linebåt

Rederiet H.P. Holmeset i Vatne skal bygge ny linebåt. Den blir den største i norsk fiskerinæring.
Båten er designet av Skipsteknisk AS i Ålesund og skal bygges ved Vaagland Båtbyggeri i Halsa. Det er det tredje nybygget som Skipsteknisk designer for den tradisjonsrike familiebedriften, og den tredje båten med dragebrønn, skriver Sunnmørsposten.

Koster 250 millioner kroner
Det nye fartøyet koster rundt 250 millioner kroner. Skroget skal bygges i Polen, og den nye linebåten skal være ferdig i desember 2019.

Båten får autolineutstyr for omtrent 70.000 krok. Dette vil bli en ren linebåt som kan fiske 60 tonn i døgnet og som har en lastekapasitet på 500 tonn.

Lokale underleverandører
Rederiet har valgt lokale underleverandører til mye av utstyret om bord.

- Det er viktig for oss at kompetanse og arbeidsplasser blir opprettholdt i fylket, sier daglig leder i rederiet, Hallgeir Holmeset, til Sunnmørsposten.

Følger byggingen tett
Han ser ikke bort fra at utenlandske verft kunne ha bygd båten billigere, men synes at det er en fordel å følge prosjektering og bygging tett.

Navnet på båten blir Geir III.

Kort om H.P. Holmeset
H.P. Holmeset AS i Vatne er et linebåtselskap som driver linefiske med moderne autolinebåter. Selskapet er en familiebedrift med røtter mer enn 100 år tilbake. Reder Per Arne Holmeset gjelder som en av pionérene innen norsk linefiske.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093