23948sdkhjf

Ny skipskontrakt for Ulstein Verft

Nederlandske Acta Marine har et fartøy under bygging ved Ulstein Verft. Rederiet er så fornøyd at det like godt skrev kontrakt om et skip til.
Skipet er et såkalt walk-to-work-konstruksjonsstøttefartøy (W2W) for offshoreindustrien, og av designtypen SX195 fra Ulstein.

Klar før sommeren 2019
SX195-designet, et skip som måler 93,4 meter i lengde og 18 meter i bredde, er optimalisert for offshorevind. Skipet gir plass til 120 personer. Fartøyet skal være klar til innsats før sommeren 2019, skriver Ulstein Verft i en pressemelding.

Både W2W-bevegelseskompensert gangvei og tårnheis, for overføring av personell og last til vindturbinene, skal leveres av SMST.

Trygg overgang for servicefolk
Skipet kan være i arbeid hele året - i bølgehøyder opp til tre meter. Gangveien og kranen sikrer trygg overføring av personer, last og reservedeler til vindturbinene. Skipet er fleksibelt i bruk på vindfarmen, og komforten er høy. Dette er viktige faktorer for vindfarmeierne, skriver Ulstein Verft.

Denne fleksibiliteten bidrar til å øke produktiviteten ved drift av vindparkene, mener det nederlandske rederiet.

Ros til Ulstein Verft
- Det første skipet vårt ved Ulstein Verft, Acta Auriga, skal snart på prøvetur. Vi er svært fornøyde med framdriften av arbeidet. Det at vi nå kommer tilbake til Ulstein Verft, med en ordre på et søsterskip, er et sterkt signal om at vi verdsetter verftets evne til å levere kvalitet til avtalt tid, roser Rob Boer, administrerende direktør i Acta Marine .

Les også: Prestisjekontrakt for Ulstein Verft

Mer om konsernet: Pengene renner ut av Ulstein





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078