23948sdkhjf

Pengene renner ut av Ulstein

Pengene renner ut av verftkonsernet Ulstein Group. Gruppen har tapt over 660 millioner kroner siden 2015.
Finansavisen skriver i dagens utgave at konsernet har tapt over 660 millioner kroner de tre siste årene. Likevel måtte eierfamilien betale mellom 12 og 15 millioner kroner i formuesskatt hvert år.

- Kutt formueskatten!
Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulstein Group, ber regjeringen om å kutte formuesskatten, og da særlig på arbeidende kapital.

- Jeg representerer private eiere, og for oss er formuesskatten en av de viktigste tingene å få bort. Den betaler du uansett om selskapet går godt eller dårlig, sa Gunvor Ulstein til Finansavisen under NHOs årskonferanse.

Skatt på arbeid
- Problemet er at arbeidsgiverne må ta ut penger fra bedriften for å betale skatten. De kunne alternativt vært brukt på innovasjon og på å skape flere arbeidsplasser. Jeg vil si det så sterkt som at dette er blitt en skatt på arbeid. Samtidig rammer denne skatten kun norske, private eiere, mener Ulstein.

Spesialisert på bygging og design
Det familieeide konsernet Ulstein Group består av en rekke datterselskap som har spesialisert seg på skipsbygging og skipsdesign. Hovedkontoret ligger i Ulsteinvik på Sunnmøre og sysselsetter 400 personer.

Les også: Prestisjekontrakt for Ulstein Verft
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094