23948sdkhjf

Kystverket vil bygge to båter

Kystverket skal fornye sin flåte og vil bygge to nye og miljøvennlige multifunksjonsfartøy.
Kystverket har vedtatt sitt nye handlingsprogram for perioden 2018 til 2029. I den er det konkret beskrevet hvilke planer etaten har for de neste tolv år - med klare prioriteringer.

Båter og tilskuddsordninger
Kort fortalt vil Kystverket gjøre noe med vedlikeholdsetterslepet på navigasjonsinnretninger langs kysten. I tillegg vil det stimulere til mer sjøtransport gjennom tilskuddsordninger, etablere en ny tilskuddsordning for investeringer i mer effektive og miljøvennlige havner – og bygge to båter. Eller rettere sagt: la dem bygge.

Bevilgninger over statsbudsjettet
Kystdirektør Kirsti Slotsvik understreker at realiseringen av prosjektene i handlingsplanen er avhengig av årlige bevilgninger over statsbudsjettet. Så inntil videre er det altså snakk om en slags «ønskeliste».

Nye lys og merker
I løpet av den første seksårsperioden skal i alle fall hele vedlikeholdsetterslepet på navigasjonsinnretninger bli fjernet. Det betyr at Kystverket blant annet skal bytte ut gamle lys og merker med mer moderne og miljømessige løsninger - med lengre levetid og lavere vedlikeholdsbehov.

Ny tilskuddsordning
Kystverket ønsker dessuten å stimulere til mer sjøtransport, siden den er transportformen som gir lavest kostnader for samfunnet. Derfor styrkes tilskuddsordningen for overføring av gods, samtidig så etableres en ny: for investering i utvikling av mer effektive og miljøvennlige havner.

To multifunksjonsbåter
Videre skal etaten altså bygge to nye og miljøvennlige multifunksjonsfartøy og dermed omsider sluttføre fornyelsesprogrammet som startet i 2012 med «OV Utvær».



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093