23948sdkhjf

NTS Shipping kjøper seg større

NTS Shipping har inngått en avtale om å overta Sjøtransport Rotsund AS. Pris: 114 millioner kroner.
Kolvereid-firmaet NTS Shipping AS er et heleid datterselskap av NTS ASA.

I løpet av tre uker
Transaksjonen forutsetter at noen forbehold i avtalen blir hevet, skriver konsernet NTS i en børsmelding. Oppkjøpet skal gjennomføres i løpet av tre uker fra signeringsdato. Avtalt kjøpesum for aksjene er 114 millioner kroner.

NTS ASA fortsetter med dette å utvide flåten innenfor sjøtransportsegmentet.

Har fraktavtaler med Ewos
Sjøtransport Rotsund AS ligger i Sørkjosen i Troms fylke og ble etablert i 1963. Selskapet frakter fiskefor og har for sine to fartøy, MS Rubin og MS Safir, fraktavtaler med fiskeforprodusenten Ewos AS.

Sjøtransport Rotsund AS er også eier i Halten AS med en aksjeandel på 33,42 prosent og står for den daglige driften av båtene MS Feed Balsfjord og MS Feed Tromsø. Også disse båtene har fraktavtaler med fiskeforprodusenten Ewos.

Selskapet omsatte i 2016 for 50,1 millioner kroner.

Utvider flåten
NTS Shipping AS og NTS Shipping Færøyene Spf er heleide datterselskaper i NTS ASA og eier fra før fraktfartøyene MS Folla og MS Nordkinn. Nordkinn ble kjøpt i oktober i fjor.

Vil utvikle fraktsegmentet
- Med oppkjøpet følger vi opp våre ambisjoner om videre utvikling av fraktsegmentet. Over tid har vi hatt nær og god dialog med eierne i Sjøtransport Rotsund AS. Jeg er glad for at vi nå skal utvikle morgendagens frakttjenester sammen, skriver Harry Bøe, administrerende direktør i NTS ASA og daglig leder i NTS Shipping, i meldingen.

Les også: NTS Shipping kjøper MS Nordkinn


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126