23948sdkhjf

Kongsberg favoritt til US-ordre

Kongsberg Defence Systems skal være nærmest til å sikre seg en enorm missilkontrakt med det amerikanske forsvaret.
US Navy skal øke slagkraften på sine nye kampskip og kommende fregatter med langtrekkende sjømålsmissiler.

I løpet av kort tid skal det bli klart om det er Kongsberggruppen og deres amerikanske partner Raytheon som vil stikke av med det som vil være en enorm kontrakt for Naval Strike Missile (NSM), skriver nettutgaven til Teknisk Ukeblad (TU).

Snarlig avgjørelse
Avgjørelsen vil tas i løpet av de nærmeste månedene, opplyste admiral Ronald Boxall, sjef for Pentagons avdeling for overflatekrigføring, på Surface Navy Association’s årskonferanse denne uken, melder amerikanske Defense News.

Tidligere har US Navy sagt at missilvalget skulle fattes til sommeren.

Mellom april og juni
Kyrre Lohne, kommunikasjonssjef i Kongsberg Defence Systems, var på samme konferanse.

– Jeg kan bekrefte at det snakkes mye om at en beslutning skal være nært forestående. Men vi forholder oss til det som tidligere er offisielt opplyst, nemlig at det vil komme en kunngjøring om valget en gang mellom april og juni, sier han til Teknisk Ukeblad.

Mens Raytheon og Kongsberg leverte sitt tilbud i juni i fjor, gikk de store konkurrentene Boeing og Lockheed Martin offentlig ut og fortalte at de vurderte å ikke delta.

Har ikke innsyn
Kongsberg har ved en rekke anledninger overfor TU de siste månedene forklart at de ikke har innsyn i kundens prosesser og dermed ikke vet hvem som har levert svar på forespørselen og hva som faktisk har skjedd.

Nå fastslår imidlertid Defense News på nytt at både Boeing og Lockheed Martin er ute av det de mener er en skjev konkurranse som favoriserer Raytheon og Kongsberg.

Også på neste generasjons fregatter
– På konferansen tirsdag kom det fram at missilet som velges i OTH også skal brukes på neste generasjon fregatter. Så det er en viktig konkurranse, sier Lohne videre.

US Navy har hatt befatning med NSM blant annet via skarpskyting fra den norske fregatten KNM «Fridtjof Nansen» i juli 2014, opplyser TU.

Les hele saken i TU.

Les også: Japan vil kjøpe norske missiler


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079