23948sdkhjf

Ubåtkontrakt stor betydning for Kongberg

Tirsdag ble det klart at forhandlingen mellom det tyske verftet ThyssenKrupp Marine Systems og Norge om bygging av nye ubåter er ferdige. Dette får betydning for Kongsberg Gruppen.

Det var forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som tirsdag slapp nyheten – samme dag som regjeringen opplyste at de stanser salget av Bergen Engines. Til NTB sier forsvarsministeren at han er svært godt fornøyd med at forhandlingene med tyskerne nå er ferdige, fordi forhandlingene har pågått helt siden 2017, skriver Laagendalsposten.

Prisen på hver ubåt blir drøye 11 milliarder kroner da den totale kostnadsrammen nå er på 45 milliarder kroner. Bakke-Jensen sier at prosjektet er på størrelse med kampflyoppkjøpet. Den første ubåten skal leveres til Norge i 2029, og det er tre år senere enn planlagt.

Kontrakten må godkjennes i det tyske parlamentet før den kan signeres. I Norge godkjenningen allerede klar.

Lokalavisa på Kongsberg skriver at Kongsberg Gruppen vil få en stor ordre som følge av at forhandlingene nå er klare. Det Kongsberg Gruppen og ikke minst Kongsberg Defence Systems, skal bidra med, er kontrollsystemer og kommunikasjon under havoverflaten.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078