23948sdkhjf

Aker BP med plattform-planer

Aker BP har som kjent flere store prosjekter på gang. Nå vurderer selskapet en ny plattform på Hod-feltet.
Ifølge dokumenter nettstedet petro.no har fått tilgang til, tok eierne i Hod-lisensen i midten av desember en beslutning om å konkretisere videreutviklingen av feltet.

Ubemannet plattform?
Aker BP leverte før jul tre utbyggingsplaner til Olje- og energidepartementet.

«Hod-prosjektet planlegges utbygd med en ubemannet plattform som skal knyttes opp mot eksisterende innretning på Valhall feltsenter», skriver Aker BP i et brev til Olje- og energidepartementet.

Den nye Hod-plattformen er foreløpig tiltenkt et design med 12 brønnslisser, hvorav seks benyttes til nye brønner. Disse er planlagt boret som et program i perioden 2022-2023.

Aker BP har en plattformallianse med Kværner, Aker Solutions, ABB og Siemens. Alliansen har allerede fått i oppdrag å bygge en ny plattform til Valhall vestflanke.

Myndighetene krever investeringer
Rettighetshaverne lisensen vil i løpet av 2018 ta stilling til om det skal bores en avgrensningsbrønn i Hod Vest.

Myndighetene har tidligere satt som krav at eierne av Hod-feltet må investere i både teknologi, boring og reutvikling av feltet for å få beholde eierskapet, skriver petro.no videre.

Det har ikke vært produksjon på Hod-plattformen siden 2013. I dag produserer feltet fra brønner boret fra Valhalls sørflankeplattform. Alle brønnene på Hod-plattformen er stengt i påvente av permanent plugging og fjerning.

Eller gjenbruk av plattform?
Aker BP opplyser til petro.no at gjenbruk av eksisterende plattform fortsatt er et alternativ til bygging av en ny installasjon.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078