23948sdkhjf

Milliard-kontrakt til Wärtsilä Asker

Wärtsilä Gas Solutions i Asker har sikret seg high-tec-kontrakter med Teakay som er verdt rundt 1,1 milliarder kroner.
Teekay, verdens største leverandør av skytteltankertjenester, har kontrahert fire fartøy av en ny generasjon bøyelastere – med opsjon på ytterligere to. Skipene vil bli bygget av Samsung Heavy Industries (SHI) i Sør-Korea.

De vil inneholde et meget bredt spekter av Wärtsiläs siste teknologiske innovasjoner, som alle er helt sentrale for konseptets samlede forbedringer, skriver Wärtsilä Norge i en pressemelding.

Skipskonseptet tilbyr et nytt nivå av økonomiske og miljømessige fordeler, og forventes å redusere årlige utslipp av CO2-ekvivalenter med mer enn 40 prosent, sammenlignet med konvensjonelle bøyelastere.

Utviklet på Stord
Wärtsilä Gas Solutions skal levere såkalte VOC-anlegg som reduserer CO2-utslippet betraktelig. Det skal være snakk om en miljøgevinst som tilsvarer 30 000 personbiler per år per skip.

Konseptet er utviklet i elektro- og automasjonsmiljøet på Heiane på Stord, i nært samarbeid med Teekays avdelingskontor i Stavanger. Wärtsilä på Stord skal sørge for det elektriske fremdriftsanlegget.

Et VOC-anlegg fanger opp oljedamp, eller flyktige organiske forbindelser, som frigjøres under lasting av råoljetankere. Gassen renses og føres tilbake til lasten som oljekomponenter i flytende form. De viktigste kildene til utslipp av VOC er veitrafikk og petroleumsvirksomhet.

Utslipp brukes som drivstoff
Dette er Gas Solutions` tredje generasjon av VOC-anlegg og det første som er 100 prosent integrert i fartøyet ved at VOC som gjenvinnes, brukes som drivstoff om bord, understreker selskapet.

Dette er også i direkte i tråd med de retningslinjene Miljødirektoratet har gitt industrien for å utvikle slikt utstyr som vil ha stor miljøgevinst, poengterer Wärtsilä.

Kontraktene med Wärtsilä, til en samlet verdi på over 110 millioner euro (rundt 1,1 milliarder kroner) ble inngått i desember i fjor og nå i januar.

Skytteltankere med utfordringer
Skytteltankere brukes til å transportere olje fra produksjonsfelt offshore til landbaserte terminaler. Skipenes ulike operasjonsmoduser gir betydelige utfordringer med å opprettholde effektiviteten.

Det nye konseptet er blitt utviklet for å overvinne disse utfordringene.

Les også:
Ny kontrakt til Wärtsilä Norway
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187