23948sdkhjf

Kontraktsglede hos Vard Aukra

Vard-konsernet avsluttet året med atter en gladnyhet – og sørget for kontraktsglede ved sitt Aukra-verft.
VARD har nemlig inngått kontrakter på bygging av to frakt- og servicefartøy til FSV Group i Molde. Fartøyene skal altså bygges ved Vard Aukra og være klare til innsats i løpet av høsten i år og første kvartal neste år.

Ny type utrustning
Båtene som er spesielt utviklet for service og support i havbruksnæringen, er designet av FSV Group og Solstrand Trading. De to servicefartøyene vil få helt ny design og utrustning.

Det er blitt lagt stor vekt på å ta i bruk nyvinninger innen utstyr, samt systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord, poengterer VARD i en pressemelding.

Satser på kraftig vekst
FSV Group ble etablert i Molde i 2011 og er dermed et forholdsvist ungt selskap. Bedriften satser på en kraftig vekst av flåten som i dag består av ti spesialfartøy, inklusive to lektere.

De driftes og leies ut til ulike operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg, samt ROV- og subseaoppdrag.

Trivelig desember for Vard
Det har vært en imponerende kontraktshøst for Vard-konsernet. Særlig i desember ble det inngått flere store avtaler. Først dro Vard i land kontrakten om hele syv trålere for fire islandske rederier - for 700 millioner kroner. Så kunne konsernet melde at det skal bygge et polarekspedisjonsskip, til en prislapp på 2,7 milliarder kroner.

To dager senere var enda en bestilling sikret. Den gjaldt byggingen av et fiskefartøy til det lokale Orten Fiskeriselskap.

Les også: Vard-kontrakt fra øverste hylle

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094