23948sdkhjf

Fire jubler for Snorre-kontrakter

Statoil har delt ut kontrakter verdt ni milliarder kroner for Snorre-feltet i dag. Norsk industri har grunn til å glede seg.
Statoil har nettopp levert sin plan for utbygging og drift av «Snorre Expansion Project» til Olje- og energidepartementet, på vegne av partnerskapet i Snorre Unit.

Investerer 19 milliarder
Snorre Expansion er det største prosjektet for å øke utvinningen på norsk sokkel. Investeringskostnadene er i overkant av 19 milliarder kroner. Utbyggingsplanen innebærer en omfattende havbunnsutbygging, oppgradering av Snorre A-innretningen, økt gassinjeksjon og import av gass for injeksjon, opplyser Statoil.

Investeringen vil øke utvinningen fra Snorre-feltet med i underkant av 200 millioner fat, mener Statoil.

Fire milliard-kontrakter
Samtidig delte konsernet ut kontrakter til en samlet verdi på nesten 9 milliarder kroner. Nå kan det jubles hos både Aibel, TechnipFMC, Subsea 7 og Transocean.

Kontraktene ble inngått for:
  • undervannsproduksjonssystemet med TechnipFMC
  • fabrikasjon og installasjon av rørbuntsystemet med Subsea 7
  • modifikasjoner på Snorre A med Aibel
  • rigg med Transocean Offshore Drilling.

Aibel opplyser at deres kontrakt har en verdi på rundt 1,6 milliarder kroner, mens den til TechnipFMC er på rundt 2 milliarder kroner.

Alle kontrakter har forbehold om at myndighetene gir sin endelige godkjennelse av utbyggingsplanen.

Betraktelig lengre levetid
Opprinnelig antatt levetid for Snorre-feltet var fram til 2011 til 2014. Etter konseptendring og kostnadskutt forventer Statoil nå at Snorre vil produsere utover 2040.

Analyser fra Agenda Kaupang viser at rundt 23.000 årsverk vil være sysselsatt med Snorre Expansion i Norge i prosjektfasen.

Vedlikeholdes fra Stavanger
Snorre Expansion planlegger produksjonsstart i 2021 og vil bli driftet og vedlikeholdt av den eksisterende Snorre-organisasjonen i Stavanger, mens forsyningen fortsatt vil drives fra Fjordbase i Florø, opplyser Statoil videre.

Partnere på Snorre-feltet er Statoil Petroleum AS med en eierandel på 33,27 prosent, Petoro AS med 30 prosent, ExxonMobil Exploration and Production Norway AS med 17,44, Idemitsu Petroleum Norge AS med 9,6 prosent, DEA Norge AS med 8,57 og Point Resources AS med 1,1 prosent.


Her finner du alle fakta om Snorre-utbyggingen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109