23948sdkhjf

Dragkamp om Olympic Commander

Frontex og opposisjonen på Stortinget ber regjeringen om å la det norske skipet Olympic Commander fortsette med flyktninghjelpen i Middelhavet.
Olympic Commander har vært i virksomhet siden 10. juni i år. Skipet overtok for Siem Pilot, som i løpet av to år plukket opp 34.278 mennesker fra havet.

Vil sende båten hjem
Regjeringen vil avslutte bidraget fra 30. januar neste år og levere Olympic Commander tilbake til rederiet. Olympic Commander har vært på hjelpetokt siden sommeren.

Opposisjonspartiene SV, Ap og Sp vil be regjeringen innlede forhandlinger med Frontex om forlengelse av det norske bidraget til middelhavsoperasjonen Triton, skriver nettstedet Sysla. Justiskomiteens innstilling til budsjettet skal behandles i Stortinget i løpet av dagen.

Ber om å fortsette
Klaus Rösler, direktør for operasjoner i Frontex, ba i et brev i slutten av november norske myndigheter om å videreføre innsatsen. Frontex er EUs organ for kystvakt og grensekontroll. I brevet hyller Rösler Norges innsats i Middelhavet og takket på vegne av Frontex og Italia.

SV har tatt til orde for å videreføre bidraget i sitt alternative budsjett. Ap og Sp ønsker også å fortsette med bidraget, men ønsker at en større del av utgiftene betales av Frontex.

Forundret
Olympic-sjefen Stig Remøy er forundret over at regjeringen vil sende båten hjem.

Han frykter at den norske handelsflåten må ta seg av migranter i nød, dersom Olympic Commander trekkes ut av Middelhavet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079