23948sdkhjf

Leverer til verdens største hybrid-ferje

Palfinger Marine har kapret en leveransekontrakt til Color Lines nye hybridferje.
Ferjen som har fått arbeidsnavnet MS «Color Hybrid» bygges for tiden på Ulstein Verft. Stålet til skroget ble skåret i sommer, og skipsbyggingen er godt i gang.

Liv- og redningsbåter
Palfingers leveranse består av fire livbåter og to hurtige MOB-båter, begge med tilhørende daviter, i tillegg til installasjon og oppstart av systemene. Hver livbåt har en kapasitet på 150 personer.

Hele utstyrspakken skal leveres i løpet av november neste år.

«Gamle kjente»
Robin Holmedal Pedersen, salgssjef for Palfinger Marine i Norge, forteller om tøff konkurranse om hvert oppdrag og tror at det langvarige forholdet til både Ulstein Verft og Color Line er faktorer som bidro til å dra avtalen i land.

Gjennom årene har Palfinger levert livbergingssystem til mange av deres nybygg. Selskapet har for tiden en serviceavtale med rederiet.

Verdens største hybridferje
Det nye miljøvennlige fartøyet kan transportere opptil 2.000 passasjerer og rundt 500 kjøretøy. Det vil bli verdens største hybridferje når den blir satt i drift mellom Sandefjord i Norge og Strömstad i Sverige i løpet av sommeren 2019.

Palfinger Marine har for tiden fire filialer i Norge: i Seimsfoss (livredningsutstyr), Ølve (produksjon av livbåter), Os (vinsjer) og Bergen (kraner). Neste år skal Palfinger flytte virksomheten i Os sammen med bedriften i Bergen.


Les også: Kvartett satser på nullutslipp-ferjer
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.688