23948sdkhjf

Statoil-kontrakt til Younicos

Statoil har gitt batterikontrakten i Batwind-prosjektet til det tysk-amerikanske teknologiselskapet Younicos.
Hywind Scotland, verdens første flytende vindanlegg, blir neste år koblet til et batteri for lagring av strøm fra vindparken. Og Younicos skal levere et batterisystem på 1 megawatt. Younicos er et teknologiselskap med hovedsete i Berlin som utvikler og selger energilagringssystemer og kontroll-programvare.

Hensikten med tilkoblingen er å «lære» batteriet når det skal holde igjen og lagre elektrisitet og når det skal sende strøm til nettet slik at verdien av den produserte elektrisiteten økes.

Første lagringssystem til havanlegg
Lagringsprosjektet, som kalles Batwind, starter i april 2018. Dette er det første batterilagringssystemet som kobles opp til et flytende vindanlegg. Batwind er et samarbeid mellom Statoil og Masdar.

De modulformede batteri-containere på tre meter vil bli plassert i Hywind Scotlands transformatorstasjon på land i Peterhead, Skottland.

Hensikt: teste og lære
Mens et ordinært batteri kun lades og tømmes for strøm, er hensikten med lagringsprosjektet Batwind å forstå hvordan et batteri kan bidra til å øke verdien av produsert elektrisitet og hvordan et batteri best kan fungere sammen med vindparken og nettet, forklarer Statoil på sine nettsider.

Basert på lærdommer fra og testing av batterilagringssystemet, vil Statoil og Masdar vurdere neste steg for å videreutvikle løsningen.

Statoil er operatør av Hywind Scotland på vegne av partneren Masdar. Statoil har en eierandel i Hywind Scotland på 75 prosent, mens Masdar eier resten.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078