23948sdkhjf

Vil ha flytende vindanlegg i Norge

Stortinget vedtar i dag at det skal bygges anlegg for flytende havvindkraft i Norge.
Det skjer fordi Høyre, Frp, KrF og Venstre under behandlingen av statsbudsjettet ble enige om at de burde gå et skritt lengre enn de gjorde under tidligere forhandlinger.

Anlegg i norsk farvann
De borgerlige partiene legger derfor inn et tillegg som slår fast at det skal åpnes ett til to områder for flytende havvindkraft i norsk farvann.

Målet er ikke å få mer fornybar energi inn i det norske kraftmarkedet, men å legge til rette for at dette kan bli en lønnsom næring for Norge, poengterer partiene.

Økonomisk støtte
Det skal også følge med støtte fra Enova slik at et fullskala pilotanlegg kan komme på plass.

– Det finnes to typer havvindmøller. De vindmøllene som står fast på havbunnen og de som er flytende i havoverflaten. De som står fast, er det mange som er gode på, men det er ikke tilfellet for flytende vindmøller. Her har Norge et fortrinn, mener nyvalgt stortingsrepresentant Westgaard-Halle (H) som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité.

Tror det ikke før de ser det
Miljøpartiet De Grønne (MDG) tror ikke på havvindsatsingen for de ser den:

– Vi får håpe at Høyre i regjering denne gangen følger opp det Høyre på Stortinget ønsker. Det er tredje gang partiet stemmer for et pilotanlegg for havvind i Stortinget, poengterer MDGs Per Espen Stoknes.

Statoil åpnet nylig verdens størst flytende vindpark utenfor kysten av Skottland.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11