23948sdkhjf

Siemens Gamesa i motvind

Siemens Gamesa leverer foreløpig blodrøde tall på sin vindmøllesatsing.
Tall fra siste kvartal av regnskapsåret 2016/2017 viser en økning både i topp- og bunnlinje for Siemens, skriver Business.dk. Den tyske industrigigantens omsetning økte til 211 milliarder kroner. Resultatet gikk samme vei: en forbedring på ti prosent - til 12,3 milliarder kroner.

Dundrende underskudd
Mens altså de fleste divisjonene i Siemens leverer så det holder, går selskapets vindmøllevirksomhet derimot med kraftige underskudd. Siemens Wind Power og spanske Gamesa fusjonerte i fjor og skapte Siemens Gamesa, en divisjon for fornybar energi.

6.000 må gå
Ifølge nettstedet e24 leverer det nye selskapet foreløpig røde tall: Siemens’ regnskap viser et vindmølle-underskudd på 870 millioner kroner. Tidligere i måneden meldte selskapet at 6.000 av Siemens Gamesas 24.000 ansatte vil miste jobben.

– Våre økonomiske resultater er stadig ikke på det nivået vi sikter mot. Men det er tydelig at vi gjør positive fremskritt mens vi gjennomfører vår plan om å gjøre dette selskapet til en leder i fornybar energi-industrien, skrev Markus Tacke, administrerende direktør i Siemens Gamesa, på selskapets egne sider.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109