23948sdkhjf

Overtar Prezioso Linjebyggs divisjon

Prezioso Linjebygg AS har overdratt sin virksomhet i den såkalte «skvalpesonen» til en gruppe ansatte i Trondheim. Det nye selskapet heter Oceantech Innovation.
Virksomhetsoverdragelsen skjedde ved månedsskiftet. Det nye selskapet, Oceantech Innovation AS, ledes av tidligere salgssjef i Prezioso Linjebygg, Bernt Schjetne. I tillegg er Geir Ingar Bjørnsen og Kristian Ohr gått inn som medeiere i det nye selskapet.

Der hvor subsea ikke funker
«Skvalpesonen» defineres som den øvre del av havet, der bølger og strøm gjør det vanskelig å benytte vanlig subsea-teknologi for inspeksjon og reparasjon av plattformer.

Prezioso Linjebygg har gjennom de siste ti årene utviklet innovative metoder for dette, som har blitt godt mottatt i markedet. Selskapet har hovedkontor i Molde, mens senter for skvalpesone-konseptet har vært Trondheim, med tørrdokka i Dora II som base for utvikling og testing av utstyr.

Oceantech Innovation er allerede operativ i Skippergata 16 i Trondheim, mens Prezioso Linjebygg fortsetter med sitt avdelingskontor for Trondheim i Trondheim Maritime Senter.

Prezioso vil dyrke kjernevirksomheten
Terje Hellum, administrerende direktør i Prezioso Linjebygg, sier i en kommentar at tiden nå var kommet for å ta skvalpesone-produktet et steg videre:

- Vi har hatt stor suksess med denne satsingen, men mener at dette nisjeproduktet trenger enda mer fokus fremover for å kunne utvikle seg innenfor flere bransjer. Nå er Prezioso Linjebygg blitt en del av et stort, internasjonalt konsern, og vi vil fremover fokusere mest på kjernevirksomheten som er inspeksjon, vedlikehold og modifikasjoner av olje- og gass-installasjoner.

Oseantech sikter bredt
Bernt Schjetne, administrerende direktør i Oceantech Innovation, er spent på fremtiden for det nye selskapet.

- Vi som har gått inn i det nye selskapet, har en brennende interesse for å utvikle dette videre. Vi har nå skaffet oss rettigheter til å bruke produktnavnet «Splash Zone Concept» og har lisens på alle patentene knyttet til produktet. Vi vil kunne selge disse tjenestene tilbake til Prezioso Linjebygg gjennom deres kontrakter i offshoremarkedet, men også til andre kunder i maritim sektor og innenfor oppdrettsnæringen, understreker han.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078