23948sdkhjf

Ny luftvernkontrakt til Kongsberg

Bare dager etter milliardkontrakten med det litauiske forsvaret, melder Kongsberg Gruppen om en 600 millioners kontrakt med Indonesia.
Også avtalen med det indonesiske forsvarsdepartementet gjelder levering av luftvernsystemet NASAMS. Kontrakten er verdt 77 millioner dollar, rundt 608 millioner norske kroner, skriver konsernet i en børsmelding.

Forsvarer sivil og militær infrastruktur
Flere nasjoner har valgt dette luftvernsystemet - som Norge, Finland, Nederland, USA, Spania, Oman, Litauen og nå også Indonesia. NASAMS forsvarer viktig sivil og militær infrastruktur på bakken mot trusler fra luften, heter det videre i meldingen.

Første våpenleveranse i regionen
- Vi er meget fornøyd med at Indonesia, som det første landet i regionen, har valgt NASAMS for forsvar av kritisk infrastruktur, poengterer Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace i meldingen.

Amerikanske missiler
NASAMS-systemet leveres av Kongsberg Gruppen og det amerikanske forsvarskonsernet Raytheon. Mens Kongsberg Gruppen skal levere et komplett system med kommandoplasser, radarer, radioer og system integrasjon, samt trening og logistikk tjenester, skal Raytheon levere AMRAAM-missiler til landet, skriver nettstedet e24.

LES OGSÅ: Milliardkontrakt til Kongsberg Gruppen


Fakta om Kongsberg Gruppen
Kongsberg Gruppen, også markedsført under navnet Kongsberg, er et internasjonalt, kunnskapsbasert konsern som leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart.

Kongsberg Gruppen har 7.000 medarbeidere i mer enn 25 land og hadde i fjor driftsinntekter på 15,8 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109