23948sdkhjf

Milliardkontrakt til Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen har i dag signert en milliardkontrakt med Forsvaret i Litauen for levering av NASAMS luftvernsystem.
Storkontrakten er verdt 109 millioner euro, altså rundt 1 milliard kroner, melder konsernet.

21. oktober i fjor offentliggjorde Litauen at det baltiske landet hadde inngått en myndighetsavtale med Norge om anskaffelse av NASAMS komponenter.

Inkluderer også opplæring
Milliardkontrakten, som altså ble inngått i dag med Litauens Forsvarsdepartement, inneholder både levering av ytterligere komponenter, trening og logistikk støtte, samt oppgradering og integrasjon av de norske myndighetsleverte komponentene til et komplett NASAMS system, skriver Kongsberg Gruppen.

- Vi er meget fornøyd med at Litauen har valgt NASAMS. NASAMS produseres av Kongsberg Gruppen og Raytheon og er Natos mest solgte luftvernsystem de siste årene. Det er ryggraden i mange nasjoners luftvern i årtier fremover, mener Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

I dag la Kongsberg Gruppen også fram sine kvartalstall.


Fakta om Kongsberg Gruppen
KONGSBERG er et internasjonalt, kunnskapsbasert konsern som leverer høyteknologiske systemer og løsninger til kunder innen olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. KONGSBERG har 7.000 medarbeidere i mer enn 25 land og hadde i fjor driftsinntekter på 15,8 milliarder kroner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141