23948sdkhjf

Gründer konkurrerer med Statoil

For to dager siden undertegnet Saga Energy en 23-milliarders-kontrakt med det iranske selskapet Amin Energy Developers. Nå vil gründerbedriften bli større på solenergi enn Statoil.
Gründer Jan Erik Vikeså opprettet selskapet Saga Energy i 2015. Da jobbet han fremdeles i Aibel. Sommeren 2016, da han mistet jobben i oljebransjen, satset han for fullt på solselskapet, skriver Stavanger Aftenblad.

«Solkongen fra Jæren»
I fjor omsatte gründerne ifølge DN for under 25.000 kroner. I dag blir han kalt «solkongen fra Jæren».

LES OGSÅ: Fikk milliardkontrakt i Iran

Styreleder Rune Haaland forteller at den ferske femårige milliardavtalen er inngått mellom Saga Energy og «motstykket» til norske Enova i Iran, skriver E24. Haaland er en av grunnleggerne av Bellona og leder for organisasjonen Electric Vehicle Union.

– Forpliktelsene i avtalen er å bygge to gigawatt installert kapasitet av solstrøm i Iran, sier Haaland til E24.

Gigantavtalen er bare et første steg for selskapet, ifølge Haaland.

Jakter flere storkontrakter
– Hvis vi skal bygge et solenergiselskap på størrelse med Statoil eller litt større, må det flere prosjekter til, sier han til DN.
Avtalen med Iran skal ha kommet på plass etter et «summit» i Saga Energys kontorer for to uker siden, der representanter fra Midtøsten var med, skriver E24.

Et annet norsk selskap som satser på fornybar energi i Iran, er Havgul Frontier. IKM Gruppen hadde i januar i år 14 ansatte på plass i landet.

Akva Group, som leverer utstyr til oppdrettsnæringen, etablerer seg også i Iran.

Les mer om «solkongen fra Jæren» på nettstedet sysla.

LES OGSÅ: Solenergi blir stadig mer populær


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094